COVID ограниченията в Китай наложиха затварянето на увеселителния парк Дисниленд в

...
COVID ограниченията в Китай наложиха затварянето на увеселителния парк Дисниленд в
Коментари Харесай

COVID затвори Дисниленд в Шанхай

COVID ограниченията в Китай постановиха затварянето на увеселителния парк " Дисниленд " в Шанхай, съобщи Ройтерс. 

Днес той внезапно прекрати работата си, според ограниченията против разпространяването на ковид. Всички гости бяха помолени да останат в парка, до момента в който не дават отрицателен резултат от тест за болестта.

В платформата WeChat от държавното управление на Шанхай оповестиха, че  " Дисниленд "  забранява на гостите да влизат в него, а тези, които са вътре, могат да го изоставен едвам откакто пробата им бъде негативен. Като всеки, който е посетил увеселителния парк от четвъртък насам, би трябвало да покаже негативни резултати от тест за COVID-19 в границите на три поредни дни.

Според видеа, популяризирани в обществената мрежа " Вейбо ", хората се спускат към изходите на парка, които към този момент са заключени. Достоверността на клипчетата не е доказана от самостоятелен източник.

Няма посочена дата, на която " Дисниленд " още веднъж ще отвори порти в Шанхай.

Това не е първият случай, в който паркът затваря ненадейно. През ноември предходната година 30 000 души бяха блокирани вътре, откакто управляващите подредиха всички да бъдат тествани, заяви Би Би Си.



Нарастващият брой инфекции в разнообразни огнища на болестта из страната накара управляващите да затегнат мерките по места и да наложат локдауни. Такива има в това число и в някои елементи от огромни градове като южната метрополия Гуанчжоу на фона на увеличаващите се стопански последствия от политиката за " нулев Коронавирус ", съобщи Българска телеграфна агенция.

През миналия месец интензивността на китайските предприятия ненадейно е спаднала под въздействието на намалялото в световен мащаб търсене и на строгите ограничавания против болестта в страната. Това разкриват публикуваните през днешния ден данни.

" Считаме, че и през 2023 година стопанската система ще продължи да изпитва усложнения поради политиката за " нулев Коронавирус ", която ще остане в действие ", сподели Цзъчун, икономист в основаната в Лондон консултантска компания " Кепитъл икономикс ".

Президентът Си Цзинпин удостовери по време на конгреса на Китайската комунистическа партия своя ангажимент да резервира въпросния метод, което провокира разочарованието на вложители, както и на доста китайци, фрустрирани от локдауните, рестриктивните мерки при пътувания и условията за тестване.

" Не чакаме политиката за " нулев Коронавирус " да бъде анулирана преди 2024 година, което значи, че спиранията на работния развой поради вируса ще продължи да попречва даването на услугите, които допускат пряк контакт ", добави Цзъчун.



Новите случаи в континентален Китай през вчерашния ден доближиха 2898, като за втори следващ ден надвишиха 2000.

В Гуанчжоу, който е един от най-големите градове в Китай и стопански център с основно значение, броят на локално предадените случаи сред 24 и 30 октомври доближи 1100, като миналата седмица беше 402, а в региона Хайчжо, където живеят 1,8 милиона души, беше натрапен локдаун. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР